Medisch reisadvies

Voorbereiding

Als u op reis gaat naar een (sub-)tropische of andere ‘verre’ reisbestemming, is een goede voorbereiding van belang, ook voor uw gezondheid.

Wij bieden u een medisch reisadvies dat wordt toegesneden op uw persoonlijke gezondheidstoestand, de reisbestemming(-en), de duur en het type van de reis (bijvoorbeeld een georganiseerde busreis, ‘backpacken’, of op de mountainbike).

Aviesgesprek

In een reizigers-adviesgesprek geeft onze praktijkverpleegkundige u algemene informatie over de gezondheidsrisico’s op uw reisbestemming en over maatregelen die u nemen kunt om deze risico’s zo klein mogelijk te maken en om andere ongemakken tijdens uw reis zo veel mogelijk te voorkomen. Aan het eind van het adviesgesprek krijgt u een samenvatting van het advies, en worden er afspraken gemaakt voor het toedienen van de vaccinaties.

Stacks Image 194019

Deskundig

Onze praktijk is voor een deskundig advies over vaccinaties en andere maatregelen en gezondheidsadviezen ter voorbereiding van uw verre reizen gecertificeerd door het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). De praktijkverpleegkundige en de huisarts gebruiken bij de advisering de protocollen van het LCR, volgen regelmatig nascholing en worden door het LCR doorlopend geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. U bent dan ook verzekerd van een ‘up-to-date’ en adequaat advies.

Tijdig aanvragen

Wij adviseren u om minstens 8 weken voor uw vertrek het digitale aanvraagformulier onderaan deze pagina in te vullen en te verzenden. Deze termijn is nodig omdat bepaalde vaccinaties pas na 4 weken optimaal werken. De vaccinaties dienen daarom vroegtijdig te worden toegediend.

Aanvraagformulier

Adviesgesprek inplannen

Na ontvangst van het aanvraagformulier nemen wij binnen enkele werkdagen tot uiterlijk één week contact met u op voor het maken van een afspraak voor het reizigers-adviesgesprek.

U vertrekt op korte termijn?

Ook als u op kortere termijn vertrekt, adviseren wij u om contact met ons op te nemen, aangezien ook gedeeltelijke vaccinatie altijd nog betere bescherming geeft dan geen vaccinatie.

 • Privacy

  Om erop toe te zien dat wij zorgvuldig met uw gegevens omgaan, hebben wij een privacyreglement opgesteld. Het reglement sluit aan bij de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

  privacyreglement.pdf

 • Praktijkfolder

  In de praktijkfolder vindt u belangrijke informatie over de praktijk en de apotheek.

  U kunt de folder hier bekijken. U kunt ook de assistente om een gedrukte praktijkfolder vragen.

  praktijkfolder.pdf

 • Online regelen
logo thuisarts.nl

Op Thuisarts.nl vindt u informatie over ziekte en gezondheid. Medische informatie van uw huisarts voor thuis. Betrouwbaar, onafhankelijk en zonder reclame.

Stacks Image p79807_n166092
Deze apotheekhoudende huisartsenpraktijk is DEKRA multi-site gecertificeerd en voldoet aan de daaraan gestelde kwaliteitsnormen voor aantoonbaar goede huisartsen- en farmaceutische zorg.
Stacks Image p79807_n166116
Wij zijn een SEMH erkende leverancier van hulpmiddelenzorg op het gebied van diabetes, incontinentie, stoma en wondverzorging (DISW).

Waar vindt u ons?

Routebeschrijving naar Huisartsenpraktijk De Valom
Huisartsenpraktijk De Valom
Valom 19, 9247 AV Ureterp
Telefoon (0512) 30 12 02
Valom 19, 9247 AV Ureterp